Over Pon

Strong Brands, Dedicated People

Pon - een van Nederlands grootste familiebedrijven - is een toonaangevend internationaal bedrijf met bijna 13.000 medewerkers, actief in 32 landen. Het levert hoogwaardige producten en oplossingen, ontwikkelt en produceert fietsen en heeft engineering oplossingen in diverse marktsegmenten. Pon opereert in een groot aantal markten – van personen- en bedrijfswagens en fietsen tot vorkheftrucks, banden, wegenbouw- en grondverzetmachines, generatoren en totaaloplossingen voor de scheepvaartindustrie.

Van auto’s en banden tot scheepsmotoren en elektrotechniek: Pon is van vele markten thuis. Elke dag het beste bieden en zo veel mogelijk waarde toevoegen voor onze klanten en in de relatie tussen klant en fabrikant. Dat is het doel van Pon. Hieronder een overzicht van onze werkgebieden: 

Personenauto's

Hoewel Pon in Nederland onlosmakelijk verbonden is met Volkswagen, is Pon ook de importeur van de automerken Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche, Lamborghini, Bentley en Bugatti.

Fietsen

De fietsendivisie Pon.Bike binnen het Pon-concern bestaat inmiddels uit een premium merkenportfolio met meer dan 10 merken. De groep heeft locaties in onder meer Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Canada, China, Taiwan en Australië. In 2017 zullen ca. 800.000 Pon-fietsen hun weg vinden naar klanten over de gehele wereld. 

Bedrijfswagens

Op het gebied van bedrijfsauto’s heeft Pon twee aansprekende merken in het portfolio: Volkswagen Bedrijfswagens en MAN.

Banden en Assen

Pon levert banden, velgen en complete wielen van Continental, GT Radial, Infinity en andere merken. Daarnaast behoren de trailerassen van SAF tot het assortiment.

Grondverzet

Caterpillar is het A-merk in grondverzetmachines. Pon is vertegenwoordiger van Caterpillar in Nederland en Scandinavië.

Flow control

Pon is in de Amerikaanse en Aziatische flow control industrie actief met leidingen, kleppen en aanverwante producten en diensten. 

Intern transport

In de Verenigde Staten biedt Pon complete oplossingen voor intern transport, aangepast op de capaciteit en flexibiliteit van elk bedrijf. 

Scheepvaart

Van pleziervaartuig tot oceaanstomer: Pon heeft voor elke categorie een passende oplossing. Aan de basis liggen altijd motoren van Caterpillar en MaK.

Power generation

Diesel- en gasmotoren van onder meer Caterpillar, MAN Rollo, Topec en Bakker Sliedrecht wekken elektriciteit op voor verschillende industrieën, zoals tuinbouw en transport.